Opći uvjeti korištenja

Portal Putujmo.net omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja portala Putujmo.net smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. 

Autorska prava 

Putujmo.net polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje: tekstovi, fotografije i video snimke. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. 

Linkovi na druge web stranice 

Putujmo.net portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na druge stranice. 

Sve sadržaje portala Putujmo.net koristite na vlastitu odgovornost i Putujmo.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. 

Obveze korisnika 

Korisnicima portala Putujmo.net strogo je zabranjeno: 

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način 
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima 
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe 
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane 
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme 
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika 

Pravila komentiranja 

Komentari objavljeni na portalu Putujmo.net ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Redakcija zadržava pravo izmjene i brisanja komentara, kao i pravo izmjene i brisanja korisničkih računa i profila bez prethodne najave ukoliko zaključimo da su lažni. 

Izmjene uvjeta korištenja 

Putujmo.net zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.